Discutii gustoase

Pagina 2 din 3 Înapoi  1, 2, 3  Urmatorul

In jos

Re: Discutii gustoase

Mesaj Scris de gabiveve la data de Joi Noi 17, 2011 11:17 am

si eu voi incerca cate ceva- cel mai sigur la aniversarea de 1 luna a lui bb2- intai sa iasa ea- dar eu am o problema destul de tragic-comica - nu stiu sa intind foi
framant, bat , fac blaturi dar cand vine vorba de intins foi subtiri ies niste chestii neregulate ca forma si grosime- am locuri cu grosime de 2 cm si locuri cu grosime de 4- o fi mai usor cu pasta asta decat taitelul? Evil or Very Mad
avatar
gabiveve
Nou-venit
Nou-venit

Mesaje : 91
Puncte : 93
Reputatie : 0
Data de inscriere : 12/09/2011
Varsta : 31

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Discutii gustoase

Mesaj Scris de tatia_p la data de Joi Noi 17, 2011 10:52 pm

fetelor in seara asta m-am pierdut intre torturi pe cake Smile , cred ca pt o incepatoare am gasit ceva simplu, dar care el adora, gratarul Laughing Laughing

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
tatia_p
Junior
Junior

Mesaje : 366
Puncte : 371
Reputatie : 0
Data de inscriere : 12/09/2011

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Discutii gustoase

Mesaj Scris de andrada la data de Vin Noi 18, 2011 9:11 am

Tatia, e perfect si e simplu !!!! Revin mai tarziu si eu cu cateva link-uri !

Gabi, pasta de zahar se intinde usor, mai usor decat foaia de taietei, deci curaj!!
avatar
andrada
Junior
Junior

Mesaje : 209
Puncte : 211
Reputatie : 0
Data de inscriere : 19/10/2011
Varsta : 37

Vezi profilul utilizatorului http://gustoscuandrada.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Discutii gustoase

Mesaj Scris de andrada la data de Vin Noi 18, 2011 9:32 am

Tatia, uita asta ar trebui sa te ajute :
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Ps: stiti ce nu-mi place mie la torturile americanilor?? blaturile late de 3 degete si care arata ca painea dospita... pai eu am cel putin 5 straturi de crema intr-un tort de inaltimea celui din video... plus ei umplu tortul cu buttercream.. bleah... nu e rea dar e suficienta sub fondant..

Uite aici, niste idei, culori etc..
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
andrada
Junior
Junior

Mesaje : 209
Puncte : 211
Reputatie : 0
Data de inscriere : 19/10/2011
Varsta : 37

Vezi profilul utilizatorului http://gustoscuandrada.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Discutii gustoase

Mesaj Scris de tatia_p la data de Vin Noi 18, 2011 11:11 am

Andrada, merci pt link-uri.
m-am gandit sa fac crema de pe blogul tau cu cioco si visine8ca tot adora ciocolata) si pandispan... darrr, eu nu stiu ce nu fac bine, ca si aici cred ca sunt secrete Mad .. imi creste frumos blatul dar pe cand il scot se cam pleosteste, de ce? ce nu fac bine?
tu nu ai reteta de pandispan pe blog? sau n-am vazut eu bine!?!

ah, care e rolul gelatinei in pasta de zahar?
m-am gandit s-o fac eu in casa, si am vazut la supermarchet coloranti lichizi 3 filole intr-un pachet, cum va fi prima data sa nu investesc deja in coloranti si bla bla, ca de n-am rabdare pt asa ceva, stric banii aiurea Laughing
asa si nedumerirea mea era gelatina, aici nu au gelatina maruntita, ci praf sau fasii, bn o pot maruntii si eu nu-i problema dar vreau sa stiu daca e una si aceeasi? Embarassed
avatar
tatia_p
Junior
Junior

Mesaje : 366
Puncte : 371
Reputatie : 0
Data de inscriere : 12/09/2011

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Discutii gustoase

Mesaj Scris de andrada la data de Vin Noi 18, 2011 11:28 am

Tatia, foloseste gelatina foi, e acelasi lucru.
Am reteta de pandispan pe blog, la tort Riana, ai pandispan simplu si pandispan cu cacao. Daca urmezi pasii, o sa-ti iasa fara prl. Sa-ti spun un secret pe care el l-am observat, la pandispan, cantitatea care este in tava inainte de a-l da la cuptor, aceeasi cantitate vei avea la sfarsit dupa ce s-a racit. Adica, daca in tava ai 3 degete de compozitie, blatul va fi de 3 degete inaltime. Un alt lucru, niciodata sa nu umpli forma de tort cu compozitie, se umfla apoi pusca si curge compozitia afara... SmileSmile Cuptorul, intoadeauna preincalzit la 200-220 pui tava, dai focul la 180, lasi sa creasca usor si sa prinda crusta apoi scazi la 120 sa se coaca in interior.

tort riana : [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

sa-mi spui marimea tavii ca sa-ti spun aprox din cate oua sa faci pandispanul.

E o combinatie super pandispanul si crema aia de cioco, pt ca pandispanul e pufos, iar crema desi e teapana la inceput, cand o pui pe tort se inmoaie putin si pandispanul se inbiba in ea.. iese o nebunie!! stratul de crema sa nu fie exagerat de gros.. o sa-ti pun o poza cu un tort taiat, sa-ti faci o idee.
Inca ceva, eu nu fac praji extrem de dulci, deci daca sunteti amatori de praji foarte dulciii.. mai pune zahar la pandispan ( personal cred ca e f dulce, dar gusturile nu se discuta).
Crema, daca urmezi pasii, e usor de facut, obligatoriu cico de calitate ca sa iasa gustul bun, poti folosii doar cioco de 75% cacao, daca va place, eu am incercat si mi-a placut dar la resultul li s-a parut prea amaruie. Esential s-o lasi peste noapte la frigider.
Inca ceva... fa blatul, crema, fondantul, cu o zi inainte, apoi dimineata ansambleaza tortul, fa-l cu crema de unt si da-l la frigi sa se intareasca. Dupaceea il imbraci in fondant si il prelucrezi.

Secret: Daca vrei luciu pe carnati de ex, sau pe tot tortul ( cum am facut eu matasea de sub bomboane la cutia cu ciocolata. Iei calcatorul , pui pe maxim, pui apa si dupaceea de la distanta taci tortul cu aburi Wink


Ultima editare efectuata de catre aandradaa in Vin Noi 18, 2011 11:38 am, editata de 1 ori
avatar
andrada
Junior
Junior

Mesaje : 209
Puncte : 211
Reputatie : 0
Data de inscriere : 19/10/2011
Varsta : 37

Vezi profilul utilizatorului http://gustoscuandrada.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Discutii gustoase

Mesaj Scris de tatia_p la data de Vin Noi 18, 2011 11:38 am

eu ma uitam dupa titlu de pandispan Razz
merci mult.
cam urmez pasii spusi de tine in afara temeraturii, eu preincalzeam la 180º si tot asa tineam pana era copt. O sa incerc sa fac cum ai spus tu, poate am mai mult noroc Smile
avatar
tatia_p
Junior
Junior

Mesaje : 366
Puncte : 371
Reputatie : 0
Data de inscriere : 12/09/2011

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Discutii gustoase

Mesaj Scris de andrada la data de Vin Noi 18, 2011 11:39 am

Am editat mesajul de mai sus, reciteste-l te rog Smile

Tu aveai focul prea mare, ceea ce-l creste, dar cand se raceste revine la cantitatea initiala.. ( 3 degete compozitie, 3 degete blatul final). Nefolosind praf de copt sau bicarbonat, nu are ce sa-l umfle decat spuma de albus deaceea iti cade inapoi. Daca se coace incey va fi mai uniform.
avatar
andrada
Junior
Junior

Mesaje : 209
Puncte : 211
Reputatie : 0
Data de inscriere : 19/10/2011
Varsta : 37

Vezi profilul utilizatorului http://gustoscuandrada.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Discutii gustoase

Mesaj Scris de tatia_p la data de Vin Noi 18, 2011 11:52 am

ce buna esti la casa omului Very Happy
tava numai stiu daca este de 26 sau 28, dar o sa ma uit cand ajung acasa...oricum eu ma tot documentez pt ianuarie, sau poate o sa incerc sa mesteresc ceva si de craciun ca tot am timp, 2 sapt. in concediu bounce
noua nu ne place f f dulce pandispanul in general orice praji o fac acasa reduc din zahar, unde este cantitatea de 200gr eu pun 170 gr si de multe ori simt prea dulce. ciocolata o sa folosesc de 70% cacao ne place mult amaruie si voi lua de la nestle.
avatar
tatia_p
Junior
Junior

Mesaje : 366
Puncte : 371
Reputatie : 0
Data de inscriere : 12/09/2011

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Discutii gustoase

Mesaj Scris de andrada la data de Vin Noi 18, 2011 12:03 pm

OK, atunci n-o sa ai probleme.
Tava de 26 -10 oua, tava de 28-12 oua ( iese destul de inalt)

avatar
andrada
Junior
Junior

Mesaje : 209
Puncte : 211
Reputatie : 0
Data de inscriere : 19/10/2011
Varsta : 37

Vezi profilul utilizatorului http://gustoscuandrada.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Discutii gustoase

Mesaj Scris de tatia_p la data de Vin Noi 18, 2011 12:10 pm

am si tava mai mica, dar nu are peretii detasabili, asa ca rar o folosesc.
oricum si tortul vreau sa fie mai maricel, ca sigur o sa avem cativa invitati, si daca iese si bun l-om topii rapid Smile
avatar
tatia_p
Junior
Junior

Mesaje : 366
Puncte : 371
Reputatie : 0
Data de inscriere : 12/09/2011

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Discutii gustoase

Mesaj Scris de Andre la data de Vin Noi 18, 2011 12:33 pm

ce bine ca te avem Andrada, invatam o groaza de chestii bune de la tine :-)
Nu stiam faza cu luciul la torturi, chiar am sa incerc cu prima ocazie :-)

Ceea ce mi se pare greu la tortul ales de Tatia este sa obti culoarea gri/argintiu!!! Tu ai culori speciale si pt gri/argintiu?
avatar
Andre
Junior
Junior

Mesaje : 208
Puncte : 210
Reputatie : 0
Data de inscriere : 24/09/2011

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Discutii gustoase

Mesaj Scris de andrada la data de Vin Noi 18, 2011 7:38 pm

Andre, placerea de de partea mea.. si eu datorita binevoinetei altora am invatat si invat.

Colorant metalizat se gaseste de cumparat, eu am pudra.
Fetelor, secret : daca vrei sa pictezi, vopsesti pasta de zahar cu colorant gel ( niciodata lichid), atunci trebuie diluat cu vodka ( se evapora si ramane culoarea), daca folosesti colorant pudra, idem il diluezi cu vodka, Se poate folosi si esenta de vanilie dar eu n-am incercat deci nu garantez rezultatul.

Pt barele de "metal" poti folosi gri ( trebe colorant negru) si apoi ii dai luciu cu aburi !
avatar
andrada
Junior
Junior

Mesaje : 209
Puncte : 211
Reputatie : 0
Data de inscriere : 19/10/2011
Varsta : 37

Vezi profilul utilizatorului http://gustoscuandrada.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Discutii gustoase

Mesaj Scris de Andre la data de Joi Dec 01, 2011 11:05 am

buna fetelor!

Am nevoie de idei de la voi ca-s lipsita de inspiratie Very Happy
Pe 15 decembrie facem un christmas party la mine in departament si fiecare trebuie sa duca niste specialitati specifice tarii din care vine...(lucrez intr-un departament international si am colegi din vreo 15 tari Very Happy)...Nu am idee ce-as putea face sa fie bun/ usor de facut/ sa placa la lume :-(

Poate ma ajutati voi cu niste idei :-)

Pupici!!
avatar
Andre
Junior
Junior

Mesaje : 208
Puncte : 210
Reputatie : 0
Data de inscriere : 24/09/2011

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Discutii gustoase

Mesaj Scris de andrada la data de Joi Dec 01, 2011 12:08 pm

Ce zici de prajitura aia, pandispan cu miere trasa in sos de ciocolata si dupaia prin cocos. (are mai multe denumiri: felii cocos si altele)
Sau eu fac negresa simpla cu nuci, dupaia cand e calda o trag prin sos de ciocolata nutella
(nutella/finetti+ frisca lichida) si presar nuci prajite cu zahar ars si macinat in blender.

Astea-s chestii simple... ma mai gandesc si-ti mai spun
avatar
andrada
Junior
Junior

Mesaje : 209
Puncte : 211
Reputatie : 0
Data de inscriere : 19/10/2011
Varsta : 37

Vezi profilul utilizatorului http://gustoscuandrada.blogspot.com/

Sus In jos

Re: Discutii gustoase

Mesaj Scris de DanaK la data de Joi Dec 01, 2011 4:26 pm

sarmale , mamaliga cu branza ( noi o facem in straturi ) branzoici

DanaK
Nou-venit
Nou-venit

Mesaje : 125
Puncte : 125
Reputatie : 0
Data de inscriere : 12/09/2011

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Discutii gustoase

Mesaj Scris de tatia_p la data de Vin Dec 02, 2011 9:20 am

cozonac

acuma depinde si ce vrei sa duci,sarat sau dulce? sau din amandoua?!
avatar
tatia_p
Junior
Junior

Mesaje : 366
Puncte : 371
Reputatie : 0
Data de inscriere : 12/09/2011

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Discutii gustoase

Mesaj Scris de Andre la data de Vin Dec 02, 2011 11:06 am

mersi de idei fetelor!!!

cu sarmalele sau mamaligutza in straturi (o ador!!!!) e greu pt ca suntem multi si o sa se stea in picioare, fiecare aduce ceva traditional din tara lui....
Cozonac nu stiu sa fac Rolling Eyes Rolling Eyes deci....imi ramane ca idee prajitura-tavalita (asa o numesc eu) de care-mi scria Andrada, cu muuuuulta nuca si ciocolata Very Happy

daca va mai vine vreo idee de prajiturele mici si bune, sau mai stiu eu ce ce s-ar potrivi....sunt aici !

Va pup pe toate!!!
avatar
Andre
Junior
Junior

Mesaje : 208
Puncte : 210
Reputatie : 0
Data de inscriere : 24/09/2011

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Discutii gustoase

Mesaj Scris de Andre la data de Lun Ian 09, 2012 2:26 pm

Tatia, nu ne-ai mai spus ce s-a intamplat cu 'tortul sotului' :-)?
I-ai facut sau inca nu a avut ziua de nastere?
avatar
Andre
Junior
Junior

Mesaje : 208
Puncte : 210
Reputatie : 0
Data de inscriere : 24/09/2011

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Discutii gustoase

Mesaj Scris de tatia_p la data de Lun Ian 09, 2012 6:46 pm

Andre nu s a intamplat nimica cu tortul sotului, pe 15 e ziua lui, darrrrr nu cred ca ma apuc de nici un tort... nu am materie prima pt decorarea lui si cu parere de rau spun dar nu am bani de investit Neutral , m-am uitat dupa materiale,coloranti, sunt scumpe cele de calitate, e adevarat ca ai pt mai mult timp dar..!?!

vreau sa-i fac ceva ciocolatos sau cheesecake, dar fara decorari cu fondant si colorat.
avatar
tatia_p
Junior
Junior

Mesaje : 366
Puncte : 371
Reputatie : 0
Data de inscriere : 12/09/2011

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Discutii gustoase

Mesaj Scris de Andre la data de Vin Ian 13, 2012 3:04 pm

Tatia, eu TOATE torturile mele de pana acum le-am facut cu un set de coloranti (4 culori 2,5 €)
rosu- galben-albastru si verde! Cand mi-au trebuit alte culori le-am combinat pe astea si am obtinut roz, mov, maro (cacao sau ciocolata)... Nici eu nu am investit pana acum pt ca nu fac torturi decat pt noi si cateodata pt cate-un vecin (cand ii daramam un copac peste casa Very Happy)...Iar fondantul nu e nimic altceva decat zahar pudra cu gelatina si miere sau glucoza (vezi reteta Andradei)...

Dar daca te hotaresti pt varianta simpla....un tort frumos cu ciocolata si frisca arata intotdeauna super si e f. delicios :-)

Va doresc de-acum sa sarbatoriti frumos si La multi ani ca nu stiu daca reusesc sa intru in weekend...

Weekend frumos la toate bestmammies :-)
avatar
Andre
Junior
Junior

Mesaje : 208
Puncte : 210
Reputatie : 0
Data de inscriere : 24/09/2011

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Discutii gustoase

Mesaj Scris de eliza la data de Vin Ian 13, 2012 7:07 pm

Ooo, fetelor, da' voua chiar va place dulcele Laughing. E foarte util topicul ca doar se ivesc ocazii cand o sa mai am si eu un tort de facut si, sincer vorbesc, nu prea le am cu ele Exclamation. Pupici la gospodine!

eliza
Junior
Junior

Mesaje : 420
Puncte : 447
Reputatie : 1
Data de inscriere : 07/11/2011
Varsta : 33
Localizare : o lume minunata

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Discutii gustoase

Mesaj Scris de mira la data de Vin Ian 18, 2013 8:30 pm

Eliza, iaca ceva simplu si pt voi Very Happy Am de gand sa le fac si eu exact cu ingredientele astea, cred ca sunt delicioase Smile
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

_________________
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
mira
Membru
Membru

Mesaje : 542
Puncte : 547
Reputatie : 3
Data de inscriere : 12/09/2011

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Discutii gustoase

Mesaj Scris de eliza la data de Sam Ian 19, 2013 10:21 am

mira a scris:Eliza, iaca ceva simplu si pt voi Very Happy Am de gand sa le fac si eu exact cu ingredientele astea, cred ca sunt delicioase Smile
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Mmm, suna delicios si sanatos!! Cred ca o sa fac si eu, cat de curand. Merci!!

_________________
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
 [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

eliza
Junior
Junior

Mesaje : 420
Puncte : 447
Reputatie : 1
Data de inscriere : 07/11/2011
Varsta : 33
Localizare : o lume minunata

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Discutii gustoase

Mesaj Scris de eliza la data de Sam Ian 19, 2013 10:23 am

Mira, tu ce mai faci la cina? Ce ii dai Iuliei? La varsta Samirei, cam ce ii dadeai?

Noi azi am mancat ciorba de pui si felul doi mancarica de mazare in sos. Acusi vreau sa fac salam de biscuiti, mi s-a facut pofta, si se face simplu...Iar la cina habar n-am ce sa mai fac, ce sa ii mai dau Samirei, ieri seara a papat branza cu smantana si mamaliga.

_________________
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
 [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

eliza
Junior
Junior

Mesaje : 420
Puncte : 447
Reputatie : 1
Data de inscriere : 07/11/2011
Varsta : 33
Localizare : o lume minunata

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Discutii gustoase

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 2 din 3 Înapoi  1, 2, 3  Urmatorul

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum