Discutii gustoase
+3
tatia_p
gabiveve
andrada
7 participanți
Pagina 2 din 3
Pagina 2 din 3 • 1, 2, 3
Re: Discutii gustoase
si eu voi incerca cate ceva- cel mai sigur la aniversarea de 1 luna a lui bb2- intai sa iasa ea- dar eu am o problema destul de tragic-comica - nu stiu sa intind foi
framant, bat , fac blaturi dar cand vine vorba de intins foi subtiri ies niste chestii neregulate ca forma si grosime- am locuri cu grosime de 2 cm si locuri cu grosime de 4- o fi mai usor cu pasta asta decat taitelul?
framant, bat , fac blaturi dar cand vine vorba de intins foi subtiri ies niste chestii neregulate ca forma si grosime- am locuri cu grosime de 2 cm si locuri cu grosime de 4- o fi mai usor cu pasta asta decat taitelul?
gabiveve- Nou-venit
- Mesaje : 91
Puncte : 93
Reputatie : 0
Data de inscriere : 12/09/2011
Varsta : 37
tatia_p- Junior
- Mesaje : 366
Puncte : 371
Reputatie : 0
Data de inscriere : 12/09/2011
Re: Discutii gustoase
Tatia, e perfect si e simplu !!!! Revin mai tarziu si eu cu cateva link-uri !
Gabi, pasta de zahar se intinde usor, mai usor decat foaia de taietei, deci curaj!!
Gabi, pasta de zahar se intinde usor, mai usor decat foaia de taietei, deci curaj!!
Re: Discutii gustoase
Tatia, uita asta ar trebui sa te ajute :
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ps: stiti ce nu-mi place mie la torturile americanilor?? blaturile late de 3 degete si care arata ca painea dospita... pai eu am cel putin 5 straturi de crema intr-un tort de inaltimea celui din video... plus ei umplu tortul cu buttercream.. bleah... nu e rea dar e suficienta sub fondant..
Uite aici, niste idei, culori etc..
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ps: stiti ce nu-mi place mie la torturile americanilor?? blaturile late de 3 degete si care arata ca painea dospita... pai eu am cel putin 5 straturi de crema intr-un tort de inaltimea celui din video... plus ei umplu tortul cu buttercream.. bleah... nu e rea dar e suficienta sub fondant..
Uite aici, niste idei, culori etc..
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Re: Discutii gustoase
Andrada, merci pt link-uri.
m-am gandit sa fac crema de pe blogul tau cu cioco si visine8ca tot adora ciocolata) si pandispan... darrr, eu nu stiu ce nu fac bine, ca si aici cred ca sunt secrete .. imi creste frumos blatul dar pe cand il scot se cam pleosteste, de ce? ce nu fac bine?
tu nu ai reteta de pandispan pe blog? sau n-am vazut eu bine!?!
ah, care e rolul gelatinei in pasta de zahar?
m-am gandit s-o fac eu in casa, si am vazut la supermarchet coloranti lichizi 3 filole intr-un pachet, cum va fi prima data sa nu investesc deja in coloranti si bla bla, ca de n-am rabdare pt asa ceva, stric banii aiurea
asa si nedumerirea mea era gelatina, aici nu au gelatina maruntita, ci praf sau fasii, bn o pot maruntii si eu nu-i problema dar vreau sa stiu daca e una si aceeasi?
m-am gandit sa fac crema de pe blogul tau cu cioco si visine8ca tot adora ciocolata) si pandispan... darrr, eu nu stiu ce nu fac bine, ca si aici cred ca sunt secrete .. imi creste frumos blatul dar pe cand il scot se cam pleosteste, de ce? ce nu fac bine?
tu nu ai reteta de pandispan pe blog? sau n-am vazut eu bine!?!
ah, care e rolul gelatinei in pasta de zahar?
m-am gandit s-o fac eu in casa, si am vazut la supermarchet coloranti lichizi 3 filole intr-un pachet, cum va fi prima data sa nu investesc deja in coloranti si bla bla, ca de n-am rabdare pt asa ceva, stric banii aiurea
asa si nedumerirea mea era gelatina, aici nu au gelatina maruntita, ci praf sau fasii, bn o pot maruntii si eu nu-i problema dar vreau sa stiu daca e una si aceeasi?
tatia_p- Junior
- Mesaje : 366
Puncte : 371
Reputatie : 0
Data de inscriere : 12/09/2011
Re: Discutii gustoase
Tatia, foloseste gelatina foi, e acelasi lucru.
Am reteta de pandispan pe blog, la tort Riana, ai pandispan simplu si pandispan cu cacao. Daca urmezi pasii, o sa-ti iasa fara prl. Sa-ti spun un secret pe care el l-am observat, la pandispan, cantitatea care este in tava inainte de a-l da la cuptor, aceeasi cantitate vei avea la sfarsit dupa ce s-a racit. Adica, daca in tava ai 3 degete de compozitie, blatul va fi de 3 degete inaltime. Un alt lucru, niciodata sa nu umpli forma de tort cu compozitie, se umfla apoi pusca si curge compozitia afara... Cuptorul, intoadeauna preincalzit la 200-220 pui tava, dai focul la 180, lasi sa creasca usor si sa prinda crusta apoi scazi la 120 sa se coaca in interior.
tort riana : [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
sa-mi spui marimea tavii ca sa-ti spun aprox din cate oua sa faci pandispanul.
E o combinatie super pandispanul si crema aia de cioco, pt ca pandispanul e pufos, iar crema desi e teapana la inceput, cand o pui pe tort se inmoaie putin si pandispanul se inbiba in ea.. iese o nebunie!! stratul de crema sa nu fie exagerat de gros.. o sa-ti pun o poza cu un tort taiat, sa-ti faci o idee.
Inca ceva, eu nu fac praji extrem de dulci, deci daca sunteti amatori de praji foarte dulciii.. mai pune zahar la pandispan ( personal cred ca e f dulce, dar gusturile nu se discuta).
Crema, daca urmezi pasii, e usor de facut, obligatoriu cico de calitate ca sa iasa gustul bun, poti folosii doar cioco de 75% cacao, daca va place, eu am incercat si mi-a placut dar la resultul li s-a parut prea amaruie. Esential s-o lasi peste noapte la frigider.
Inca ceva... fa blatul, crema, fondantul, cu o zi inainte, apoi dimineata ansambleaza tortul, fa-l cu crema de unt si da-l la frigi sa se intareasca. Dupaceea il imbraci in fondant si il prelucrezi.
Secret: Daca vrei luciu pe carnati de ex, sau pe tot tortul ( cum am facut eu matasea de sub bomboane la cutia cu ciocolata. Iei calcatorul , pui pe maxim, pui apa si dupaceea de la distanta taci tortul cu aburi
Am reteta de pandispan pe blog, la tort Riana, ai pandispan simplu si pandispan cu cacao. Daca urmezi pasii, o sa-ti iasa fara prl. Sa-ti spun un secret pe care el l-am observat, la pandispan, cantitatea care este in tava inainte de a-l da la cuptor, aceeasi cantitate vei avea la sfarsit dupa ce s-a racit. Adica, daca in tava ai 3 degete de compozitie, blatul va fi de 3 degete inaltime. Un alt lucru, niciodata sa nu umpli forma de tort cu compozitie, se umfla apoi pusca si curge compozitia afara... Cuptorul, intoadeauna preincalzit la 200-220 pui tava, dai focul la 180, lasi sa creasca usor si sa prinda crusta apoi scazi la 120 sa se coaca in interior.
tort riana : [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
sa-mi spui marimea tavii ca sa-ti spun aprox din cate oua sa faci pandispanul.
E o combinatie super pandispanul si crema aia de cioco, pt ca pandispanul e pufos, iar crema desi e teapana la inceput, cand o pui pe tort se inmoaie putin si pandispanul se inbiba in ea.. iese o nebunie!! stratul de crema sa nu fie exagerat de gros.. o sa-ti pun o poza cu un tort taiat, sa-ti faci o idee.
Inca ceva, eu nu fac praji extrem de dulci, deci daca sunteti amatori de praji foarte dulciii.. mai pune zahar la pandispan ( personal cred ca e f dulce, dar gusturile nu se discuta).
Crema, daca urmezi pasii, e usor de facut, obligatoriu cico de calitate ca sa iasa gustul bun, poti folosii doar cioco de 75% cacao, daca va place, eu am incercat si mi-a placut dar la resultul li s-a parut prea amaruie. Esential s-o lasi peste noapte la frigider.
Inca ceva... fa blatul, crema, fondantul, cu o zi inainte, apoi dimineata ansambleaza tortul, fa-l cu crema de unt si da-l la frigi sa se intareasca. Dupaceea il imbraci in fondant si il prelucrezi.
Secret: Daca vrei luciu pe carnati de ex, sau pe tot tortul ( cum am facut eu matasea de sub bomboane la cutia cu ciocolata. Iei calcatorul , pui pe maxim, pui apa si dupaceea de la distanta taci tortul cu aburi
Ultima editare efectuata de catre aandradaa in Vin Noi 18, 2011 11:38 am, editata de 1 ori
Re: Discutii gustoase
eu ma uitam dupa titlu de pandispan
merci mult.
cam urmez pasii spusi de tine in afara temeraturii, eu preincalzeam la 180º si tot asa tineam pana era copt. O sa incerc sa fac cum ai spus tu, poate am mai mult noroc
merci mult.
cam urmez pasii spusi de tine in afara temeraturii, eu preincalzeam la 180º si tot asa tineam pana era copt. O sa incerc sa fac cum ai spus tu, poate am mai mult noroc
tatia_p- Junior
- Mesaje : 366
Puncte : 371
Reputatie : 0
Data de inscriere : 12/09/2011
Re: Discutii gustoase
Am editat mesajul de mai sus, reciteste-l te rog
Tu aveai focul prea mare, ceea ce-l creste, dar cand se raceste revine la cantitatea initiala.. ( 3 degete compozitie, 3 degete blatul final). Nefolosind praf de copt sau bicarbonat, nu are ce sa-l umfle decat spuma de albus deaceea iti cade inapoi. Daca se coace incey va fi mai uniform.
Tu aveai focul prea mare, ceea ce-l creste, dar cand se raceste revine la cantitatea initiala.. ( 3 degete compozitie, 3 degete blatul final). Nefolosind praf de copt sau bicarbonat, nu are ce sa-l umfle decat spuma de albus deaceea iti cade inapoi. Daca se coace incey va fi mai uniform.
Re: Discutii gustoase
ce buna esti la casa omului
tava numai stiu daca este de 26 sau 28, dar o sa ma uit cand ajung acasa...oricum eu ma tot documentez pt ianuarie, sau poate o sa incerc sa mesteresc ceva si de craciun ca tot am timp, 2 sapt. in concediu
noua nu ne place f f dulce pandispanul in general orice praji o fac acasa reduc din zahar, unde este cantitatea de 200gr eu pun 170 gr si de multe ori simt prea dulce. ciocolata o sa folosesc de 70% cacao ne place mult amaruie si voi lua de la nestle.
tava numai stiu daca este de 26 sau 28, dar o sa ma uit cand ajung acasa...oricum eu ma tot documentez pt ianuarie, sau poate o sa incerc sa mesteresc ceva si de craciun ca tot am timp, 2 sapt. in concediu
noua nu ne place f f dulce pandispanul in general orice praji o fac acasa reduc din zahar, unde este cantitatea de 200gr eu pun 170 gr si de multe ori simt prea dulce. ciocolata o sa folosesc de 70% cacao ne place mult amaruie si voi lua de la nestle.
tatia_p- Junior
- Mesaje : 366
Puncte : 371
Reputatie : 0
Data de inscriere : 12/09/2011
Re: Discutii gustoase
OK, atunci n-o sa ai probleme.
Tava de 26 -10 oua, tava de 28-12 oua ( iese destul de inalt)
Tava de 26 -10 oua, tava de 28-12 oua ( iese destul de inalt)
Re: Discutii gustoase
am si tava mai mica, dar nu are peretii detasabili, asa ca rar o folosesc.
oricum si tortul vreau sa fie mai maricel, ca sigur o sa avem cativa invitati, si daca iese si bun l-om topii rapid
oricum si tortul vreau sa fie mai maricel, ca sigur o sa avem cativa invitati, si daca iese si bun l-om topii rapid
tatia_p- Junior
- Mesaje : 366
Puncte : 371
Reputatie : 0
Data de inscriere : 12/09/2011
Re: Discutii gustoase
ce bine ca te avem Andrada, invatam o groaza de chestii bune de la tine :-)
Nu stiam faza cu luciul la torturi, chiar am sa incerc cu prima ocazie :-)
Ceea ce mi se pare greu la tortul ales de Tatia este sa obti culoarea gri/argintiu!!! Tu ai culori speciale si pt gri/argintiu?
Nu stiam faza cu luciul la torturi, chiar am sa incerc cu prima ocazie :-)
Ceea ce mi se pare greu la tortul ales de Tatia este sa obti culoarea gri/argintiu!!! Tu ai culori speciale si pt gri/argintiu?
Andre- Junior
- Mesaje : 208
Puncte : 210
Reputatie : 0
Data de inscriere : 24/09/2011
Re: Discutii gustoase
Andre, placerea de de partea mea.. si eu datorita binevoinetei altora am invatat si invat.
Colorant metalizat se gaseste de cumparat, eu am pudra.
Fetelor, secret : daca vrei sa pictezi, vopsesti pasta de zahar cu colorant gel ( niciodata lichid), atunci trebuie diluat cu vodka ( se evapora si ramane culoarea), daca folosesti colorant pudra, idem il diluezi cu vodka, Se poate folosi si esenta de vanilie dar eu n-am incercat deci nu garantez rezultatul.
Pt barele de "metal" poti folosi gri ( trebe colorant negru) si apoi ii dai luciu cu aburi !
Colorant metalizat se gaseste de cumparat, eu am pudra.
Fetelor, secret : daca vrei sa pictezi, vopsesti pasta de zahar cu colorant gel ( niciodata lichid), atunci trebuie diluat cu vodka ( se evapora si ramane culoarea), daca folosesti colorant pudra, idem il diluezi cu vodka, Se poate folosi si esenta de vanilie dar eu n-am incercat deci nu garantez rezultatul.
Pt barele de "metal" poti folosi gri ( trebe colorant negru) si apoi ii dai luciu cu aburi !
Re: Discutii gustoase
buna fetelor!
Am nevoie de idei de la voi ca-s lipsita de inspiratie
Pe 15 decembrie facem un christmas party la mine in departament si fiecare trebuie sa duca niste specialitati specifice tarii din care vine...(lucrez intr-un departament international si am colegi din vreo 15 tari )...Nu am idee ce-as putea face sa fie bun/ usor de facut/ sa placa la lume :-(
Poate ma ajutati voi cu niste idei :-)
Pupici!!
Am nevoie de idei de la voi ca-s lipsita de inspiratie
Pe 15 decembrie facem un christmas party la mine in departament si fiecare trebuie sa duca niste specialitati specifice tarii din care vine...(lucrez intr-un departament international si am colegi din vreo 15 tari )...Nu am idee ce-as putea face sa fie bun/ usor de facut/ sa placa la lume :-(
Poate ma ajutati voi cu niste idei :-)
Pupici!!
Andre- Junior
- Mesaje : 208
Puncte : 210
Reputatie : 0
Data de inscriere : 24/09/2011
Re: Discutii gustoase
Ce zici de prajitura aia, pandispan cu miere trasa in sos de ciocolata si dupaia prin cocos. (are mai multe denumiri: felii cocos si altele)
Sau eu fac negresa simpla cu nuci, dupaia cand e calda o trag prin sos de ciocolata nutella
(nutella/finetti+ frisca lichida) si presar nuci prajite cu zahar ars si macinat in blender.
Astea-s chestii simple... ma mai gandesc si-ti mai spun
Sau eu fac negresa simpla cu nuci, dupaia cand e calda o trag prin sos de ciocolata nutella
(nutella/finetti+ frisca lichida) si presar nuci prajite cu zahar ars si macinat in blender.
Astea-s chestii simple... ma mai gandesc si-ti mai spun
Re: Discutii gustoase
sarmale , mamaliga cu branza ( noi o facem in straturi ) branzoici
DanaK- Nou-venit
- Mesaje : 125
Puncte : 125
Reputatie : 0
Data de inscriere : 12/09/2011
Re: Discutii gustoase
cozonac
acuma depinde si ce vrei sa duci,sarat sau dulce? sau din amandoua?!
acuma depinde si ce vrei sa duci,sarat sau dulce? sau din amandoua?!
tatia_p- Junior
- Mesaje : 366
Puncte : 371
Reputatie : 0
Data de inscriere : 12/09/2011
Re: Discutii gustoase
mersi de idei fetelor!!!
cu sarmalele sau mamaligutza in straturi (o ador!!!!) e greu pt ca suntem multi si o sa se stea in picioare, fiecare aduce ceva traditional din tara lui....
Cozonac nu stiu sa fac deci....imi ramane ca idee prajitura-tavalita (asa o numesc eu) de care-mi scria Andrada, cu muuuuulta nuca si ciocolata
daca va mai vine vreo idee de prajiturele mici si bune, sau mai stiu eu ce ce s-ar potrivi....sunt aici !
Va pup pe toate!!!
cu sarmalele sau mamaligutza in straturi (o ador!!!!) e greu pt ca suntem multi si o sa se stea in picioare, fiecare aduce ceva traditional din tara lui....
Cozonac nu stiu sa fac deci....imi ramane ca idee prajitura-tavalita (asa o numesc eu) de care-mi scria Andrada, cu muuuuulta nuca si ciocolata
daca va mai vine vreo idee de prajiturele mici si bune, sau mai stiu eu ce ce s-ar potrivi....sunt aici !
Va pup pe toate!!!
Andre- Junior
- Mesaje : 208
Puncte : 210
Reputatie : 0
Data de inscriere : 24/09/2011
Re: Discutii gustoase
Tatia, nu ne-ai mai spus ce s-a intamplat cu 'tortul sotului' :-)?
I-ai facut sau inca nu a avut ziua de nastere?
I-ai facut sau inca nu a avut ziua de nastere?
Andre- Junior
- Mesaje : 208
Puncte : 210
Reputatie : 0
Data de inscriere : 24/09/2011
Re: Discutii gustoase
Andre nu s a intamplat nimica cu tortul sotului, pe 15 e ziua lui, darrrrr nu cred ca ma apuc de nici un tort... nu am materie prima pt decorarea lui si cu parere de rau spun dar nu am bani de investit , m-am uitat dupa materiale,coloranti, sunt scumpe cele de calitate, e adevarat ca ai pt mai mult timp dar..!?!
vreau sa-i fac ceva ciocolatos sau cheesecake, dar fara decorari cu fondant si colorat.
vreau sa-i fac ceva ciocolatos sau cheesecake, dar fara decorari cu fondant si colorat.
tatia_p- Junior
- Mesaje : 366
Puncte : 371
Reputatie : 0
Data de inscriere : 12/09/2011
Re: Discutii gustoase
Tatia, eu TOATE torturile mele de pana acum le-am facut cu un set de coloranti (4 culori 2,5 €)
rosu- galben-albastru si verde! Cand mi-au trebuit alte culori le-am combinat pe astea si am obtinut roz, mov, maro (cacao sau ciocolata)... Nici eu nu am investit pana acum pt ca nu fac torturi decat pt noi si cateodata pt cate-un vecin (cand ii daramam un copac peste casa )...Iar fondantul nu e nimic altceva decat zahar pudra cu gelatina si miere sau glucoza (vezi reteta Andradei)...
Dar daca te hotaresti pt varianta simpla....un tort frumos cu ciocolata si frisca arata intotdeauna super si e f. delicios :-)
Va doresc de-acum sa sarbatoriti frumos si La multi ani ca nu stiu daca reusesc sa intru in weekend...
Weekend frumos la toate bestmammies :-)
rosu- galben-albastru si verde! Cand mi-au trebuit alte culori le-am combinat pe astea si am obtinut roz, mov, maro (cacao sau ciocolata)... Nici eu nu am investit pana acum pt ca nu fac torturi decat pt noi si cateodata pt cate-un vecin (cand ii daramam un copac peste casa )...Iar fondantul nu e nimic altceva decat zahar pudra cu gelatina si miere sau glucoza (vezi reteta Andradei)...
Dar daca te hotaresti pt varianta simpla....un tort frumos cu ciocolata si frisca arata intotdeauna super si e f. delicios :-)
Va doresc de-acum sa sarbatoriti frumos si La multi ani ca nu stiu daca reusesc sa intru in weekend...
Weekend frumos la toate bestmammies :-)
Andre- Junior
- Mesaje : 208
Puncte : 210
Reputatie : 0
Data de inscriere : 24/09/2011
Re: Discutii gustoase
Ooo, fetelor, da' voua chiar va place dulcele . E foarte util topicul ca doar se ivesc ocazii cand o sa mai am si eu un tort de facut si, sincer vorbesc, nu prea le am cu ele . Pupici la gospodine!
eliza- Junior
- Mesaje : 420
Puncte : 447
Reputatie : 1
Data de inscriere : 07/11/2011
Varsta : 39
Localizare : o lume minunata
eliza- Junior
- Mesaje : 420
Puncte : 447
Reputatie : 1
Data de inscriere : 07/11/2011
Varsta : 39
Localizare : o lume minunata
Re: Discutii gustoase
Mira, tu ce mai faci la cina? Ce ii dai Iuliei? La varsta Samirei, cam ce ii dadeai?
Noi azi am mancat ciorba de pui si felul doi mancarica de mazare in sos. Acusi vreau sa fac salam de biscuiti, mi s-a facut pofta, si se face simplu...Iar la cina habar n-am ce sa mai fac, ce sa ii mai dau Samirei, ieri seara a papat branza cu smantana si mamaliga.
Noi azi am mancat ciorba de pui si felul doi mancarica de mazare in sos. Acusi vreau sa fac salam de biscuiti, mi s-a facut pofta, si se face simplu...Iar la cina habar n-am ce sa mai fac, ce sa ii mai dau Samirei, ieri seara a papat branza cu smantana si mamaliga.
eliza- Junior
- Mesaje : 420
Puncte : 447
Reputatie : 1
Data de inscriere : 07/11/2011
Varsta : 39
Localizare : o lume minunata
Pagina 2 din 3 • 1, 2, 3
Pagina 2 din 3
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|